Nyheder

De 3 faser:


Orienteringsfasen (POR):

 Rytteren skal på et udleveret kort aftegne stævnearrangørens rute og derefter ride ruten ved at følge det selvtegnede kort. I de letteste klasser kan der udleveres optegnet kort eller rides efter markeret rute – men da ruterne tilrettelægges efter klassernes sværhed, er det let at aftegne og ride efter kortene i de lette klasser. Det drejer sig ikke om at komme hurtigst gennem ruten – der rides efter oplyste hastigheder, der kan skifte op til flere gange undervejs. 
2 muler v 2.jpg

 

Reglement - klik her 

Se et kontrolkort her


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gangartsfasen (MA)

Gangartsfasen er en test af rytterens kontrol over hestens hastighed.

Der rides langsom galop (evt. trav/tölt), hvorefter der skridtes tilbage i en hurtig og jordvindende skridt.


Lisa og Massi MA.jpg


 

 

Genvej til hastigheder og point i MA 

mmm

mm 

   

 

Det daværende Dansk Ride Forbunds TREC Udvalg producerede med hjælp fra Zibrasport i 2018 en video om de forskellige gangarter, der bedømmes i MA.

 Gangartsbedømmelserne kom fra 3 eksperter: Pia Hansen (FEIF dommer), hestedyrlæge Kiwa Riis-Olesen (Hillerød Hestedyrlæger) og Susanne Baarup (FEI 5* dressur dommer),. Det er meget glædeligt, at TREC Danmark har fået lov til at bruge materialet i den videre udvikling af TREC i Danmark! 

Video'en findes i 2 versioner: Dansk version og engelsk version.

 

 Se instruktionsvideo om gangartsfasen (MA) lavet af TREC Hesten Danmark på Youtube.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Forhindringsfasen (PTV): 

I PTV afprøves hestens tillid, mod, håndterbarhed og sikkerhed på benene samt rytterens korrekte brug af hjælpere og kendskab til forcering af forhindringer i naturen.

 

En forhindring i TREC afspejler de udfordringer, man kan møde på en lang tur i naturen.

  • åbne en låge
  • ride gennem vand
  • over en bro
  • og meget mereDakota ride gennem vand.jpg

Ved TREC-stævner konkurreres i et udvalg af TREC-forhindringerne. Forhindringerne rides som en bane ligesom terrænspringning. Hver forhindring bedømmes individuelt, og det er tilladt at undlade visse forhindringer uden at man udgår af stævnet.
Samlet liste over forhindring - i listeform - klik her 

Samlet liste over forhindringer - i booklet form, til A5 print - klik her 


Samlet liste over bedømmelsesark - i listeform - klik her

Samlet liste over bedømmelsesark - i boooklet form - klik her


Mangler du mere viden om regler, udstyr, og detaljer - find reglement her


Videoer med instruktion på YouTube
TREC-rytter Maria Juul Rasmussen laver videoguides til TREC og de 3 faser.
Ved at abonnere (gratis) på Marias YouTube Kanal "TREC Hesten Danmark", kan se alle videoer. Klik på linket her for at komme til videoerne: https://www.youtube.com/@trechesten Tryk på klokken ved siden af abonner-knappen, hvis du ønsker at få besked automatisk, når der bliver lagt nye forhindringer op.Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer