Udfordringer for alle

TREC tilbyder udfordringer for alle ryttere, der nyder en tur i naturen. Klasserne dækker hele spektret fra nybegyndere – både ryttere og/eller heste – til klasser på internationalt niveau og alle ryttere vil kunne finde et niveau, der passer til dem.

TREC består af 3 faser: Orienteringsfasen (POR), Gangartsfasen (MA) og Forhindringsfasen (PTV).

 

Orienteringsfasen (POR):

 Rytteren skal på et udleveret kort aftegne stævnearrangørens rute og derefter ride ruten ved at følge det selvtegnede kort. I de letteste klasser kan der udleveres optegnet kort eller rides efter markeret rute – men da ruterne tilrettelægges efter klassernes sværhed, er det let at aftegne og ride efter kortene i de lette klasser. Det drejer sig ikke om at komme hurtigst gennem ruten – der rides efter oplyste hastigheder, der kan skifte op til flere gange undervejs.
 

 

Gangartsfasen (MA): 


Der rides 100-150 m i en langsom galop på et markeret spor (i de letteste klasser kan man trave/tölte i stedet for) og derefter skridtes der tilbage i en hurtig og jordvindende skridt.
 

 


Forhindringsfasen (PTV):

 

 Her afspejles de opgaver/forhindringer man kan møde på en lang tur i naturen fx åbne en låge, ride gennem vand, over en bro osv. I PTV afprøves hestens tillid, mod, håndterbarhed og sikkerhed på benene samt rytterens korrekte brug af hjælpere og kendskab til forcering af forhindringer i naturen. Det er tilladt at undlade visse forhindringer (man optjener så ikke point ved den forhindring) – men man udgår heller ikke af stævnet.


Nyheder

Vi takker vore sponsorer